2012. október 25., csütörtök

A hosszú hétvége.

Bencussal és Vikivel felkerekedtünk és kihasználva az idei - talán utolsó - kellemes időjárást elmentünk gyerekvasutazni. A hűvösvölgytől-normafáig tartó utat nagyon élveztük, bár a gőzös elromlott, úgyhogy "sima" diesel mozdonnyal kellett mennünk. Bence azért nem volt elkeseredve, szépen végigdrukkolta az utat, a normafánál sétáltunk egy nagyot az erdőben majd indultunk volna vissza, de olyan nagy volt a tömeg, hogy nem fértünk fel  a vonatra. Sebaj, a következő 30 perc után jött és arra fel is fértünk. Kilátogattunk még a hajógyári szigetre is, ahol nagyon szuper játszótér van ultra gyors csúszdákkal. Bencus az első meglepetés után (plüss melegítőalsó+fémcsúszda=szuper gyorsulás) nagyon élvezte a csúszdákat. A slusszpoén ezután jött. Két lány kihozott két pónit és egy lovat, rajtuk lehetett lovagolni. Bencus persze a lovat választotta és egy nagy kört ment a játszótér körül, közbe folyamatosan simizte a paci fejét és nagyon tetszett neki.
 A mai nap volt a fényképezkedés az oviba, úgyhogy szép ruha, miegymás. Kíváncsian várjuk az eredményt.


Apa



2012. október 20., szombat

Nagyfiú


A hetünk, szokásos rohanással telt, de a várva várt hosszúhétvége itt van!! Persze tervezünk ide-oda kisebb kirándulásokat, de részemről valami laza, reggel sokáig alvós, nyugisan reggelizős hétvégét tervezek. Jó a mai napot kivéve (Bence ötkor kelt) én kilencre mentem Gödöllőre, de sebaj, van még három reggelem. L
Szóval a héten történtek, igazán büszke anyukává tettek. Az óvodából minden nap, Bence dicsérettel jött ki. Jó-jó, a hét elején volt egy kis icike-picike, ejnye-bejnye Bence, Ági néni részéről, de igazából minden a legnagyobb rendben telt.
Az történt ugyanis, hogy Máté és Bence (most ő a leg) ugye, mint barátok, egymás mellet alszanak délután. És hát milyen szuper egymást böködni, piszkálni, nehogy már aludni keljen. Na. Ági néni ezt, rövid úton megoldotta, egy gyors szétfektetéssel, így Bence a kislányok mellé került. Hozzáteszem, hogy Bence ezt igen, igen nehezményezi, de talán ennek hatására, avanzsált angyalkává.

Pénteken, Péter ment Bencéért és Ági néni (2. óvónő) azzal a hírrel fogadta, hogy Bence lett a mai napon, a csoport legjobbja. Vagyis, mindent megevett, még repetázott is, elpakolt maga után, szépen aludt, és a sorakozónál, az első volt. Nem tudtuk, hogy van ilyen kitüntető szerep, mindenesetre nagyon büszkék voltunk mindketten. Ráadásul, a jutalom az volt, hogy Bence hintázhatott elsőként, teljesen egyedül!!!!, az udvaron. (Szépen hajtja is már magát, a nagyok hintáján) Persze ez azért fontos, mert folyton azt hallgatom, hogy nem tudott hintázni, mert… ez meg az. Megy az árulkodás rendesen.... LJ

Szóval, tényleg szuper az ovi, Bence szereti, s csak remélem, hogy marad ez már így. Szerencsére, a kezdeti nehézségeken túl vagyunk, ezerrel megy az önállóságra tanítás, ami gondolom az óvónőknek ad egy kis „könnyebbséget”, de őszintén szólva én egyáltalán nem bánom. Mára már az sem jelent gondot, hogy a cumit, egyáltalán nem viheti be az oviba, pedig mennyit aggódtam, hogy hogyan alszik el délután nélküle. A teljes leszokáshoz, biztosan kell még majd egy két kört futnom Bencével, de most még szüksége van rá, megnyugtatja, pihenteti.

2012. október 14., vasárnap

Bence Veszprémben


A hét számunkra pihentetően telt, mivel Bence egy hétig Veszprémben őszölt.  Nagymama és nagypapa gondoskodott, a mindennapi elfoglaltságról. Voltak vonatozni Balatonalmádiban, a telken szedtek almát, körtét, szőlőt. Óvoda rendesen el lesz látva gyümölccsel.

Bence beállított egy öt kg-os tökkel, hogy apa faragja ki lámpásnak és hát persze, hogy az oviba el kell vinni, hogy mindenki megcsodálhassa. Sebaj, ebből is látszik, hogy szereti az óvodát és nagyon várja már. Azért szerencse, hogy halloween-ig ,még ej ráérünk.

A hétvége utazással és lego építéssel telt, holnap pedig, visszaáll minden a régi kerékvágásba. Még egy nagylevegő és jön majd a hosszúhétvége…….

És mielőtt el nem felejtem, a héten mázsálás volt: 17,6 kg és 114cm, valamint Bence el kezdet szemtelenkedni. Bármit mondok neki, a válasz: Hát, így jártál….  (Köszi,köszi fiam) Nem tudom, honnan szedte ezt fel…. J

2012. október 3., szerda

Az állatok világnapja


Bencusért tegnap ment utoljára a Nagymama. Miután minden nap 15órakor megjelent érte, ezt Kisfiam már igencsak nehezményezte, lévén nem tudott  kimenni a gyerekekkel játszani az udvarra. Próbáltuk finoman jelezni mindhárman a Nagyinak, hogy ráér, ne fárassza magát stb. Ő tartotta magát ehhez az időponthoz. Ennek az lett az eredménye, hogy ma reggel azt hallgattam a Kisfiamtól, hogy - ráérsz később jönni, ne gyere korán, mikor jössz ma? - ne túl korán!. Megígértem neki, hogy négy óra előtt az ovi közelébe sem megyek. Az óvodába érve tudtuk meg, hogy ma van az állatok világ napja, lévén a folyosón több tucat plüssálat van kiállítva, nem beszélve a faliújságon lévő A3-as plakátról, ami felhívja erre a figyelmet. Ági néni nagyon megdicsérte Bencust, hogy hozta a méhecskéjét és rögvest vitte volna kiállítani, de látva, hogy milyen birka fejet vágunk egyből mondta "Á, ezt nem is ezért hoztátok". Hát nem, de éppen ki is állíthatjuk, próbáltam menteni a helyzetet. Úgy látszik reggel hétkor Anyával még nagyon be volt szűkülve a szemünk, délután a Nagyi meg nem vette fel a szemüvegét. Sebaj. Lesznek élő állatok is - halak, hörcsög, nyuszi - úgyhogy a vidámság garantált. Elindult már a külön torna is, ami szintén jó móka. Sok futkározás, kidobó, fogócska, bukfenc, bordásfalon lógás és minden olyan dolog, amit a csoport szobába nemigen tudnak csinálni. Jó dolog, főleg az esős délutánokon.

Apa