2012. november 13., kedd

Misi Mókus Kalandjai


Bence ma a Budapesti Bábszínházban volt, az óvodával.

A Misi Mókus Vándorúton című előadáson. Bence, már reggel nagyon izgatott volt és mielőtt elköszöntünk volna egymástól, biztosított róla, hogy mindenről beszámol. Reggel nyolcra kellett legkésőbb megjeleni, itallal felfegyverkezve az oviban. Minden gyerek már nagyon izgatott volt, az öltözőben egymás szavába vágva ecsetelték, hogy mit fognak megnézni. Annyira jó volt ezt a lelkesedést látni.

Az óvodából, fehér busszal utaztak. Máté mellet ült, természetesen az ablak mellett.

Ismerős volt számára az útvonal, a Hősök tere mellet. A Bábszínház, Bence szerint mozira hasonlított, habár még életében nem volt moziban. Az ötödik sorban kaptak helyet. A legkedvesebb jelene az volt, mikor Misi Mókus léggömbbel Afrikába utazott. Misi Mókus, rengeteg állattal találkozott, volt krokodilus, zsiráf, elefánt. Nagyon sok gyerek volt az előadáson.

Bence nagyon jól érezte magát, este élménybeszámolót tartott és kérte, hogy menjünk el együtt is!! J
 


2012. november 11., vasárnap

Rövid posztok


Halloween az oviban.


Igazából az ovi nem igen tartja ezt az ünnepet, hiszen ha őszinték akarunk lenni, nálunk nincs hagyománya kifejezetten, inkább amolyan átvett szokás. Én is inkább azért követem, hogy Bencével tököt faraghassunk és feldíszíthessük kicsit a bejárat környékét. Amolyan plusz alkalom, amire készülhetünk, alkothatunk, na meg azért hangulatos is, a tök lámpában az a mécses. J

És hogy, hogyan került az ovi is ennek ellenére képbe?
Akiknek ez köszönhető, az a nagymama és nagypapa, ugyan is ők voltak a felbújtok. ITT Így idén két tököt is készíthetünk, egyet nekünk, egyet az ovinak. Bence aktívan kivette a részét a munkából, ő festette az ajtóra a denevéreket és szellemeket.

Sikerült azt a problémát is leküzdeni, hogy a gyerekek ne játszanak a mécsessel, ill., hogy ne gyújtsuk fel az ovit. Bence briliánsán ajánlására,a bicikli lámpáját tettük a tökbe. Eszméletlen hatásos és kissé félelmetes, mikor a villogó funkcióra kapcsoltunk a piros lámpát.

A méhecske csoportban totális volt az öröm, Bence pedig, büszkén ecsetelte a készítés részleteit. A hab a tortán, hogy Eta mama, 2 csomag Halloween-os csokival megspékelte az ünnep hangulatát. ;)


 

Bence főz és puszit ad


 
Szóval van egy kuktánk… Bence imád főzni, állandóan a konyhában lóg. Volt idő, mikor azon gondolkoztam, hogy veszek neki kis konyhát, még akkor is, ha valakik szerint az olyan lányos játék.J  De minek vegyek, mikor az igaziból ki sem tudom már zavarni. Ha főzök azért nem, ha nem főzök, meg legalább anya nem lábatlankodik és szól bele mindenbe. Szóval már profi a gyerek, szerintem egy bolognait, ami a kedvence, kis segítséggel összedobna. J Na, jó azért azt még nem, de simán karikázza a virslit, kockázza a répát. Igen, félve írom késsel, persze az életlen, tompa vendég kést használja. Kíváncsian várom, hogy ez a sütés, főzés szeretet megmarad és mutat valamilyen irányba, vagy egyszerűen egy újdonság, ami szépen elhalványul.

És a puszi. Bence rendes, cuppanós puszit tud adni!!!! A hétvégén sajátította el ezt a tudományt, ugyanis eddig oda tette a száját és azt mondta cupp. Na, ennek vége, megy a normál puszi adása!!! Talán egy picit ide tartozik az is, hogy a mai napon, sikerült a H betűt is fejleszteni és meghallottam az első ó helyet a hó, ill. az al helyett, a hal szavakat. (Az ablak lehelgetése volt a titok, legalábbis elméletben.) J



 
 

Hajógyári sziget

Egy ajánlásban olvastam, hogy szuper játszótér van a Hajógyári szigeten, hát felkerekedtünk és felfedeztük. És tényleg. Friss levegő, végre nem kellet közelharcot vívni a parkoló helyért, mint a ligetben. Lehet nagyokat sétálni, motorozni. Van kisebbeknek és nagyobbaknak is játszó tér. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Szuper vasárnap délelőtti progi, csak a 3dl kávém hiányzott így a szombati munkanap után, de legközelebb azt is pótolom. J