2012. szeptember 9., vasárnap

Szeptember, a kezdések ideje



Szóval! Sziasztok, kedves érdeklődők.
Bolgírásra adtam a fejemet. Már régóta készülök ennek a blognak az elkészítésére, de valahogyan mindig halasztottam. Naplóm elsősorban három és féléves -ahogyan Ő mondja, fél négyéves- Bence kisfiamról és napjairól fog szólni, de a mi mindennapjaink is (Anya, Apa), megbújnak majd a sorok között, hiszen így alkotunk kerek egészet.
 
Nem könnyű elkezdeni, talán rögtön a közepébe vágok. Bence Óvodás lett pár napja, a Fóti Boglárka ovi, Méhecske kiscsoport büszke tagja, és a Pöttyös labda ovis jel birtokosa. Legalábbis amíg meg nem tanul olvasni. Óvó nénije, kicsit viccesen, 2X Ági néni, ugyanis mind a két óvó nénit Áginak hívják. Szerencsénk van, ugyanis bölcsiben is és mini oviba is járt már Bence, így különösebb megerőltetést nem jelentett neki a váltás. 4-5 régi pajtás is a Méhecskébe jár, Ádám, Máté, Patrik, Áronka, és talán még Dorka is, bár róla még nem hallottam.
Bencének van egy nagyon nagy előnye, bárhova beteszi a lábát, szinte azonnal megkedvelik. Talán ezzel magyarázható, hogy az óvónők, már megjegyezték a nevét, és igen jó véleménnyel vannak róla. Nagyon közlékeny, nem visszahúzódó, és nem szeret verekedni. Szinte bárkivel eljátszik és kíváncsi a világra. Talán ezzel a kíváncsisággal magyarázható, hogy új hobbit talált magának, a bogarak és csigák gyűjtését. Eddig a köveket és a leveleket szedegette kilószámra és hurcolta haza. Most már az óvónők is kapnak a gyűjteményből. Gondolom, a bogaraknak nem annyira örülnek, de a fiúk már csak fiúk.
 
 Az ovi mellett, amit újra kezdtünk, most szeptemberben, az a torna. Bence az UTE torna szakosztályába jár. Nem mondanám, hogy a kedvenc időtöltése, főleg inkább az edző miatt, de Jutka néninek, aki nagyon szigorú – joggal -, nagy tapasztalata van. Valószínűleg, Bence nem lesz Tornász, hiszen az Ő 112cm, már most is a csoport legmagasabbika, de nekünk, nagyon fontos a sport és a torna minden sportnak az alapja. Húsvét óta jár Bence a mini csoportba, rengeteget fejlődött a mozgása, és magabiztosabb az egyensúlya. Úgyhogy, ha majd 5-6 éves lesz, és úgy dönt, hogy valamilyen másik sportot szeretne elkezdeni, talán ennyi előnnyel könnyebb lesz bekerülni.
Nyíltnap a mini csoportban:

 
Igazából ennyit gondoltam a napló nyitásához, persze folyamatosan fogok vissza-vissza nyúli a múltban történt eseményekhez, hiszen eltelt három és fél év. Rengeteg emlék van még, amit szeretnék leírni, hogy ne vesszen a feledés homályába.
Terveimben van, hogy nemcsak én írok bejegyzéseket. Szeretném, majd ha Petinek is lesz ideje és kedve, megossza a saját gondolatatit, hiszen azért előfordul apás nap is. J
De ember tervez…..

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az első blogbejegyzésed, csak így tovább! szívesen olvasok Bencéről és Rólatok is! :) Puszi, Zsu

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Zsu! Remélem, hogy lesz még folytatás, csak idővel legyek picit elengedve.

    VálaszTörlés