2013. február 14., csütörtök

Január

Hosszú, hideg, morcos, uncsi és megint hosszú. Eltelt a karácsony, a szilvesztere, ilyenkor már mindenki nagyon várja a tavaszt. Na, mi is. Nehéz a bent lét, mennénk már a játszótérre. Bencének egyre nehezebb megmagyarázni, hogy télen nem biciklizünk, nem motorozunk. Próbálunk tartalmas programokat kitalálni, na de azért nem olyan egyszerű.Kicsit az is nehezíti, hogy délre, legkésőbb egyre azért haza kell érnünk, hogy Bence beverje a jól megérdemelt délutáni szunyát. Mivel nagyjából minden tízkor nyit, kb. két óránk jut a délelőttből.
Amit még szeretnék valahogy besuvasztani mindenképpen a "téli listára", az a bábszínház egyik vasárnap délelőtt (Bence még azóta is a hatása alatt van) és a Szabó Lőrinc gyermek könyvtár. De majd egyszer. :)
Elmentünk, most már mondhatom, hogy szokás szerint a Tropicariumba. Bencének nagyon tetszett, főleg a téli álmot alvó sünök és a rengeteg hal. A tengeri malacok az egyik kedvence, halakat etetett és hosszú percekig nézegette a cápákat.
 
Egyik ilyen kirándulási helyünk a Halász bástya és a Mátyás templom. Bence imádja a tornyokat és a harangokat, így egyik nap felkerekedtünk és a hideg ellenére felcaplatunk a várba. Mátyás templom nagyon szép volt. Rengeteg turistán verekedtük át magunkat, Bence még azt is kikönyörögte a terem őrtől, hogy a Mátyás templom kis tornyába felmenjen, holott lezárt terület volt. Szóval mindenre képes egy kis toronyba mászásért. J Volt még egy érdekesség itt, mégpedig a Mátyás templom kicsinyített mása, bronzból. Mint egy mini makett, aminek igazi célja, hogy a vakok is "lássák" a templom formáját. Bence autózott is mellette, mert ugye autó nélkül a lakásból nem lehet kilépni. :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése